Het leed wat ‘zwembad kopen’ heet.

Tof dat je er weer bent! De titel zegt natuurlijk al wel genoeg. Ook in Raalte is de zomer aangebroken. Temperaturen van boven de 14 graden betekend: Zomerkronkels in het koppie. Ik wil een zwembad!

Na wat rond te neuzen, kwam een rond zwembad voorbij. 5 meter in doorsnede, 1,5 meter diep, om in te graven. Een mooi plekje daarvoor was ook al snel gevonden. Het 2 jaar geleden ingezaaide en volledig aangepakte stuk tuin. 2 net geplantte fruitboompjes kunnen blijven staan, een hekwerk om dat stuk tuin is zo gerealiseerd, dat lijkt klare koek.

Inderdaad, lijkt. De wederhelft zag dit plannetje toch niet zo makkelijk uitgevoerd worden. Het gras is net goed en wel daadwerkelijk gras, en om nou te zeggen dat er een riante ligweide overblijft? Ja, aan de andere kant van het prikkeldraad, bij de schapen en paarden. Nee dat is toch niet helemaal de bedoeling. En hoe moeilijk ook: ik geef haar bij deze nog gelijk ook, maar zo’n mooie grote waterbak in de tuin….heeft toch wel iets hoor.

De laatste dagen is het natuurlijk onbenullig warm, erg droog (3 druppels van code geel, meer is hier niet gevallen) en een verkoelend briesje heb ik ook niet kunnen waarnemen. Check! Dan moet er toch een zwembad komen!

Op naar de Formido. Te voet. Daar stond wat in de folder. Uhu. Heel Raalte heeft hetzelfde idee gehad, dus alleen opblaasbare voetenbadjes liggen nog in de schappen. Ja hallo! Het hoeft (nog) geen 5 meter tuinvullende bak te zijn, maar een beetje spetteren is wel lekker. Nou dan kijken we even verder.

Al lopend naar de Gamma even bellen met de locatie. ‘Hebben jullie rechthoekige zwembaden met metalen frame?’. ‘Jazeker hebben we die hier liggen, in verschillende maten ook nog’. Tof! Daar aangekomen natuurlijk niks kunnen vinden. Even navragen dan maar.

2 Man sterk al bellend het magazijn in. Dat moet goedkomen! ‘Nee sorry meneer, dit hebben wij helemaal niet’. Roger! Bedankt! Klaar met de Gamma nu.

Weet je wat? Kijk even op internet of er koopzondag in Raalte is. Internet zegt ja, en internet heeft altijd gelijk. Ondertussen alweer lopend aangekomen in het centrum, wat gelukkig midden op de dag niet zo heel warm is. Omdat het allemaal al zo soepeltjes verloopt, omdat ik daar ook zo lekker tegen kan, blijkt internet nu eens nìet gelijk te hebben! Alles dicht, behalve de super. Hmmpf.

Weet je wat? Ik loop naar de Formido, bestel daar het zwembad, en koop een goedkoop zwembadje voor de bbq van vanmiddag. Hebben we toch wat verkoeling. Onderweg tijdens de wandeling gaat de telefoon. ‘Joh, bij de Aldi een zwembadje, niet zo groot maar voor nu vast prima!’ Top, neem maar mee.

Weer thuis gelijk dat ding opblazen, water erin en klaar. Jup, als ze de randen goed zouden sealen wel ja! Gelukkig was ik nog niet zo gefrustreerd ;). Nou weetje wat? We gaan terug, want plakken wil op zon naad echt niet. Kregen aldaar heel vriendelijk een nieuwe mee. Top! Na 3x pompen breekt de luchtbedpomp. SERIEUS?! Voor wie mij kent, kan zich indenken hoe mijn gezichtsuitdrukking stond, voor wie mij niet kent: ik heb wel eens een vriendelijkere uitstraling gehad.

Op naar de buurman, die is mijn redder als ik iets nodig heb. Hij zet zijn compressor erop en binnen no time beide randen opgeblazen. Vullen!!! Nope. Ook deze blijkt lek te zijn, maar dan in het bodemzijl. Laat ik het zo zeggen, hij is nu bijna waterdicht door te plakken, maar buiten vlees etc denk ik niet dat ik OOIT nog een zwembad haal bij de Aldi. En ik weet het, dit gebeurd alleen mij, en had voor de 3e keer terug naar de Aldi gemoeten. Nee. Doe ik niet. Wil ik niet. Het is klaar. Straks toch maar een tuinvullende ronde 5 meter bak? Ik ben benieuwd hoe dat dan zal gaan.

image

Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *