Wat ik heb uitgevreten, maar de blog net niet heeft gehaald #2

De dingen die deze week nog gebeurd zijn, maar de blog nèt niet hebben gehaald.

Horloge omdoen? Geeeeen probleem

Bij het klaarmaken om weg te gaan, wil ik graag weer eens een horloge om de pols. Dat is in het verleden vaak genoeg gelukt met 1 hand, dus moet nu ook zeker geen probleem zijn.

Het horloge ligt met de wijzerplaat op het aanrecht, waardoor je de pols daarop kan leggen. Met de mond probeer ik vervolgens de sluiting zo klaar te zetten, dat het andere bandje er zo doorheen kan. Dat klinkt makkelijk! Na wat gepruts lukt me dat ook prima. Net met zijn ‘kontje’ door de sluiting. Met de neus en kin probeer ik de boel te houden zoals het is. Dan kan ik proberen met de tanden het bandje verder door de sluiting te trekken. Yes! Ik ben het nog niet verleerd. Alleen dat kleine staafje door t gaatje prutsen, maar ook dat lukt toch redelijk vlot. Niet eens kramp in de kaken en tong. Hoppa! Schat! Klaar om te gaan.

Ik check nog even de datum van het horloge en ik ben binnen 1/2 seconde compleet gefrustreerd. Voor een ander is het heel makkelijk te zien hoe laat het is. Voor mijzelf moet ik de arm in een positie brengen, dat je jezelf afvraagt of daar ook niet een operatie aan te pas moet komen. Jup! Hij zit op de kop! Wat dom zeg! Nou hup, ding af en nog een keer. En ja hoor! Een ezel stoot zich geen 2 maal aan dezelfde steen toch? Nou heb ik mooi bewezen geen ezel te zijn. Mij lukt het om t horloge de 3e keer pas goed om te doen. Ben ik toch gewoon lekker mezelf gebleven.

 

Dan iets van hele andere aard.

 

Vlierbloesemsiroop.

20160605_114509.jpg20160605_114520.jpg

 

Dat er in de tuin meer eetbaar is dat ikzelf weet, werd mij na een bezoekje van een nicht snel duidelijk. Wij hebben een Vlier in de tuin. Of nouja, die staat bij de gemeente in de tuin. Heerlijk geurende en schattige witte bloesem. Op de vraag of ik wist dat daar limonade van gemaakt kon worden, antwoordde ik negatief. Hij ruikt lekker, maar meer weet ik daar niet van.

Nieuwsgierig als ik ben, gevraagd naar het recept. Als je zoiets dan toch in de tuin hebt, moet je dat ook proberen natuurlijk!

 

Hij staan onder andere ook op: http://www.vlierbessen.nl/recepten/vlierbloesemsiroop/

 

Hierbij de beschrijving. Probeer het eens uit!

1. Men plukt ’s ochtends de bloesem van de boom en mikt deze, na even de spinnen en mieren eruit te hebben geschud, in een grote pan. Wanneer je zwaar aan het sporten bent en de extra proteïne goed kan gebruiken, zou je ervoor kunnen kiezen de spinnen en mieren te laten zitten. Beastmode!

2. Vervolgens wanneer je klaar bent met plukken vul je de pan met water, tot de bloesempjes net aan onderwater staan. Laat dit ergens koel en donker een dag trekken met de deksel op de pan. (zal ik zelf de volgende keer ook doen)

3. Pak een vergiet en een pan of iets dergelijks en zeef het water van de bloemen. Natuurlijk niet rechtstreeks het vergiet boven de gootsteen, want dan hou je alleen de bloemetjes over. Ik weet niet of die echt eetbaar zijn.

4. Pak een theedoek, stop die in de zeef/vergiet en giet de vloeistof er nogmaals doorheen zodat het meeste fijne spul er uit gezeefd is.

5. Per liter vocht wat er nu over is 1250 gram suiker toevoegen. Hey! Niemand zij dat het enorm gezond was. Verwarm dit op het vuur en al roerend wachten tot de suiker is opgelost. Laat het niet koken en voila je limonadesiroop is klaar.

6. Stop de warme siroop in schoongekookte glazen potjes, deksel er op en makkelijk te bewaren! Mocht je wat willen drinken: doe wat siroop in een glas, vul dit aan met water en je hebt eigen gemaakte limonade.

Jummie? Jazeker jummie! Normaal ben ik wel een zoetekouw maar bij deze siroop zal ik hem niet te sterk aanmengen. Hij is dan vrij sterk van smaak en dat heeft deze siroop echt niet nodig. Heerlijk zomerse limonade met een bijzonder positieve afdronk! Deze blijft erin bij ons en het kost je 2 zakken suiker, 30 minuten plukken, 15 min ‘koken’. Er staan alternatieven op internet met munt, rozenblaadje of viooltjes. Gaan we ook zeker proberen.

Dit was de laatste update van de afgelopen week. Morgen weer wat nieuws en ik hoop je dan ook weer te mogen begroeten op mijn blog. Bedankt voor het lezen en die siroop: probeer het!

Facebook
Loading

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *