Ge-wel-dig initiatief?

Ge-wel-dig initiatief? Wat voor blogje moet dit nou gaan worden? Nou een blog die niet over mij gaat, maar ook weer wel. Dat ik geweldige initiatieven heb, hoeven we niet over te discusseren. Hey! Nee ik ga hier niet met jou over in discussie ;). Nou ok, mééstal geweldige initiatieven dan. Of in ieder geval interessante initiatieven? Hmmpf. Nou weet je wat? In dit geval vind ik hem in ieder geval geweldig.

Het gaat om het kopen van een huisje van familie die wij kennen, met een schuur en een stuk grond. Dat staat al een poosje te koop en heeft veel mogelijkheden. ‘Maar Gert, wil je verhuizen dan?’ Nee, wij wonen prima en heerlijk waar we nu wonen. Maar als ik het interessant vind, dan weet ik dat mij ouders dit ook interessant vinden. Wat dit soort dingen betreft is het keer op keer een bevestiging dat ik echt niet van de melkboer kan zijn.

Na een wandelingetje kwam ik dus weer langs dit optrekje en zag het bord weer staan. Nou kijk ik af en toe Funda best eens na, gewoon om te kijken. Of gewoon uit nieuwsgierigheid als je weer eens langs een kast van een huis komt wat te koop staat. Heb je daar ook een handje van? Ik dus wel. Zo ook deze keer en tot mijn verbazing zie ik een vraagprijs die wat meer in zicht komt van het kopje ‘haalbaar’. Niet voor mij, maar wel voor mijn ouders misschien. Natuurlijk in de afgelopen paar jaar wel wat ‘gepolst’ bij mijn ouders, maar tot interesse is het er nog niet echt van gekomen.

Zo heb ik dus ook deze link doorgestuurd. En een paar dagen later een berichtje wat ze ervan vonden. Een overstekende naaktslak, straalt meer energie uit dan de reactie van mijn ouders op deze link. De gemiddelde hond is enthousiaster wanneer deze de dierenartspraktijk in moet lopen, dan mijn geweldig lieve ouders die ‘de kans van hun leven’ op een bordje voorgeschoteld krijgen. Afijn. Er kwam gewoonweg niet zoveel reactie. Misschien ben ik dan toch van de melkboer?

Uiteindelijk waren mijn ouders een zaterdag bij ons in Raalte. Moeders was met Manon weg, en ik was mooi aan het klussen met mijn pa. Klussen en dom ouwehoeren. Dan kan ik het ook niet laten om nog even over het huis te beginnen en opperde om er anders even langs te rijden. ‘Dan heb je in ieder geval een beeld waar ik het over heb.’ ‘Ach, ik denk niet dat het wat uitmaakt, maar is ook wel even leuk.’ was zijn reactie. Bij het naderen van het huis, zag je dat er wat veranderde en begon de ‘denktank’ te draaien.

Moeders die met Manon mee was, zijn (zonder dat wij dat wisten) op de terugweg die ochtend daar ook langs gereden. Nadat ze weer bij ons thuis waren, kon het natuurlijk niet onbesproken blijven. En wat denk je. Er waren 2 mensen behoorlijk enthousiast. Een vader en een moeder. Hè gelukkig. Toch geen melkboerkindje.

Omdat vaders niet zoveel tijd heeft, heb ik me ook een beetje gemengd in het fenomeen huis kopen en het ondersteunen van mijn moeder, die zich geestelijk volgens mij diezelfde dag al heeft verhuist. Mijn pa is daar trouwens ook niet in achtergebleven, maar er zijn nog wel 2 soort van ‘dingetjes’. Het ene heeft te maken met het daadwerkelijk kopen van het huis en het andere dingetje is toch wel hun eigen huis verkoop klaar maken en natuurlijk ook verkopen.

In een sneltreinvaart word van alles in werking gezet en worden mensen en instanties opgetrommeld om alles voor elkaar te krijgen, waarbij door de verkopende familie en mijn ouders een akkoord is gekomen omtrent de verkoopsprijs voor het ‘nieuwe huis’. Hoppa! Mijn ouders gaan emigreren! 2,2 kilometer van deur tot deur komen ze te wonen. Elke dag lastig vallen straks om te avondeten en in de weekenden hun kasten vol lekkers plunderen om te knabbelen. Jippie!

Ohja! Er moet zoals gezegd natuurlijk nog wel iets anders gebeuren. Een huis verkopen. Een huis vol geweldige herinneringen en met enorm veel mogelijkheden. En het staat gewoon te koop! Binnen handbereik! Ja er zijn wat kleurtjes gebruikt waar je van moet houden, maar laten we eerlijk zijn. Iedereen die een huis koopt, schildert zelfs zijn witten muren nog weer wit. Zeer kindvriendelijke buurt, grote fijne ruime open groene tuin, grenzend aan een speeltuin. Krachtstroom aansluiting in de schuur (handig voor de klusjesmannen onder ons) en een ruime verdieping bovenop de schuur/kantoor. Het is heus niet dat ik hier een huis probeer te verkopen, maar kijk eens op Funda: Groendendael 79 of neem contact op met Meuleman Makelaardij waar ‘ons’ huis te koop staat. Ik zal via mijn Blog-Facebook de fundalink ook even posten. Delen en liken word gewaardeerd.

groenendael79

Oh en voor ik het vergeet: Openhuizendag 1 oktober!

Nou geef toe, dit is toch een geweldig initiatief geweest om mijn ouders in de richting van Raalte te laten verhuizen, terwijl ze eigenlijk bezig waren het huis in IJsselmuiden helemaal van boven tot beneden op te knappen (isoleren, vernieuwen etc.etc.) 😉

Gert

Facebook

2 thoughts on “Ge-wel-dig initiatief?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *