Van zwembad naar vijver?

Alweer een zwembad-blog? Jaaa ik raak er echt niet over uitgeblogt hoor haha. Er is weer wat gaande met het zwembad namelijk. Ik had daar zo’n ‘mooi’ blauw dekzeil overheen gegooid die eigenlijk net iets te klein was. Natuurlijk had ik het idee dat dit wel goed zou gaan, maar dat blijkt toch niet helemaal het geval te zijn. Op zich was het best wel afgedekt, en de meeste troep bleef dan ook keurig uit het water. Maar met die gigantische zomer van de afgelopen weken, is het waterpeil 7 cm gestegen. Helemaal niet erg een beetje gratis water alleen als dit op een iets te klein zeil komt wat geen water doorlaat, zakt deze wat onder water. Daar moet dus even een normaal dekzeil voor komen. Eentje die je makkelijker er af kan halen en niet 20 cm onder het water oppervlak gaat liggen.

Aangekomen bij het zwembad, haal ik de knopen los waarmee ik het dekzeil vast heb gezet. Bij het zien wat er onder het zeil zit, ben ik bijna in staat naar de dierenwinkel te fietsen en een paar vissen te kopen. We hebben ineens een vijver in plaats van een zwembad. Ik ben gek op natuur, varen, meren en vijvers, maar nu hèb ik eindelijk een zwembad, wil hem ook zwembad houden. De zon heeft dus toch ergens nog geschenen denk ik.

zwemvijverbad

Dit is meer een ‘Zwemvijverbad’ geworden. Is dat eigenlijk wel een woord? Nu wel! Hier moet ik toch maar even wat aan gaan doen. Op naar de Welkoop voor een paar nieuwe teststripjes. De Formido had deze niet op voorraad. Prima. Bij de welkoop te horen gekregen dat het aantal chloortabletten wat ik in het zwembad had zitten, niet voldoende is om de chloorspiegel goed te houden. Dat hebben we dus gelijk maar even gecorrigeerd en wens elk levend organisme in het water succes met overleven. Teststripjes gekocht voor de PH waarde en chloor waarde. Maar eens kijken wat dit mij verteld. Op zich niks geks, hoe vreemd dat ook is. Chloor is inderdaad wat aan de lage kant dus maar wat tabletten bij in gegooid. Er gaat tenslotte helemaal niks boven een lekkere chloordamp: jummie!

Het is overigens nu niet zo dat mocht je bij ons in het zwembad komen chillen, je zwembroek of bikini ineens geen kleur meer heeft en dames van voor de jaren 30 ‘van goede klasse’ spontaan jaloers gaan worden op je witgebleekte huid. Het is geen WC-bleekbad wat hier in de tuin staat hoor ;).

Misschien scheelt het om de pomp aan te houden? Dat is in ieder geval iets wat ik mijzelf maar wijs heb gemaakt. Ik heb hem natuurlijk niet voor niks, en bewegend water wat gefilterd word krijgt natuurlijk lang niet zoveel kans vies te worden dan stilstaand water. Het is trouwens niet dat het ranzig water is hoor. Het is kraakhelder, alleen een beetje verkleurd.

De pomp draait nu gewoon lekker door, chloortabletten liggen te dobberen, het water word nu schoner en schoner. De meteorologische zomer is aangebroken dus ik zeg: kom maar op met die 25 graden. Ik ben er wel klaar voor en het badje met een dag ook weer. Plons!

Gert

Facebook
Loading

4 thoughts on “Van zwembad naar vijver?

  1. Ik denk dat er gewoon algen bij zijn gekomen waardoor het zwembad er als een vijver uit is gaan zien. Leuk dat je er zo mee omgaat en er vissen in stopt. Die zullen het er vast naar hun zin hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *