Wat is er toch aan de hand?

Wat is er toch aan de hand?

In een eeuwigheid geen meldingen gehad op je Facebook tijdlijn en geen mailtjes in de mailbox. In ieder geval niet van mij en mijn blog. Maar wat is er toch aan de hand? Toch een aantal mensen die het een beetje missen. Stukjes over mijn leven, met alles wat daarin voor komt. De laatste periode was was druk. Is toch bizar he! Iemand die thuis zit en het te druk heeft om een blogje te schrijven ;).

Ik zal ook niet zeggen dat ik geen tijd voor heb gehad. Ik heb er alleen geen ruimte voor gehad. Wauw. Wat zal het je nu allemaal duidelijk zijn haha. Nou weet je wat? Laat ik anders eens blogjes gaan schrijven met wat er de afgelopen maanden is gebeurd en waar ik dan zo gigantisch druk mee ben geweest. Natuurlijk kan dat allemaal noooooit in 1 blogje. Het kan nooit zo zijn dat ik zo’n lange periode in zo’n kort tekstje ga samenvatten. Zo makkelijk ga ik het je nou ook weer niet maken. Ik zal het een en ander opsplitsen in verschillende blogjes. Helaas niet elke dag een nieuwe blog, dat is gedoemd om te mislukken. Daar zijn we allemaal getuige van geweest. Laat ik daar ook even over na hebben gedacht! Maandag, woensdag en vrijdag ga ik blogdagjes van maken. Maandag en woensdag is voor van alles. Revalidatie, dagelijkse dingen, gezeur van mijn kant. De vrijdag wil ik vasthouden aan het onderwerp ‘van ongeluk tot blog’. Zo hebben we toch een beetje structuur ;). Een beetje he. Niet teveel, want ik mag graag van de schrijversvrijheid gebruikmaken.

Goed! Een onderwerp waar ik (in ieder geval een poosje) lekker druk mee ben geweest.

Verkoop van het oranje monster.

20160509_144916.jpg

Het oranje monster. Een T3 Volkswagen bus die mijn vader al jaaaaaren in zijn bezit heeft, heeft in ons gezin zijn dienst bewezen. En ergens houd het een keer op. Als hij meer stil staat dan de weg op gaat, zielig buiten in weer en wind zich ellendig en alleen gaat voelen en je soms gewoon vergeet waar hij ook alweer geparkeerd staat, dan weet je dat er eigenlijk geen ruimte meer is om het machtige leuke beessie aan te houden. Dan moet er gezocht gaan worden naar een nieuwe trotse eigenaar, die er wel energie en liefde in kan gaan steken.

Dan begint de zoektocht. Want hoe gek het ook is, het blijkt dat lang niet iedereen in zo’n geweldige bus wil rondrijden. Mensen lijken toch gewend te zijn aan alle luxe en comfort van de huidige generatie auto’s. En dat is best jammer. Een groot ‘zwaar sturend’ stuurwiel, een trommelvliesbeschadiging wanneer je zonder enige subtiliteit de deur dicht gooit en het kenmerkende gepruttel van het motorblok, wat achterin de bus ligt. Zo jammer dat er gewoonweg geen plek voor dit monster is om te behouden.

De verkoop is begonnen op marktplaats. Verkopen jullie vaak spullen via marktplaats? Ik vind het echt super werken. Er zijn altijd van die types, die (hoe Nederlands wil je het hebben) zoveel mogelijk willen hebben, voor zo weinig mogelijk geld. Tsja. Zo werkt dat niet bij mij. Jaaaaa, natuurlijk wel als ik iets wil kopen, maar niet als ik iets wil verkopen natuurlijk (en ja, dat is volgens mij ook heerlijk Hollands). Gelukkig zijn er ook echte liefhebbers, die wel serieus interesse hebben gehad. Het eerste stelletje ging uiteindelijk niet door, maar het tweede stel wel. Wat een leuke mensen waren dat!

Twee keer zijn ze vanuit het verre zuiden onze kant op gereden. De eerste keer hadden wij elkaar ontmoet in ’t Harde om de bus te bekijken en een stukje te rijden. Gelijk een goed gevoel bij en volgens mij was dat wederzijds. Wat heen en weer onderhandeld en uiteindelijk met pijn in het hart, maar met een goed gevoel (is heus niet tegenstrijdig) akkoord gegaan. Dit betekende dat ze nogmaals uit het verre zuiden naar Raalte kwamen, om de bus terug te rijden.

De geur van het benzineblokje, het kenmerkende gepruttel en de geweldige claxon. Mocht je ooit twijfelen over zo’n soort bus: DOEN! Kopen en rijden. Gewoon doen! Wij hebben er geweldige herinneringen aan over mogen houden, want op de een of andere manier is het toch altijd ontspannen en een soort van ‘avontuurlijk’ rijden. Er word ook zeker niet uitgesloten dat er geen bus weer komt, want bijzonder is het zeker.

20160509_144941.jpg

Gert

Facebook

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *