Social media

Vandaag wil ik het eens hebben over het fenomeen social media. Iedereen doet het en niemand kan zonder zeggen ze, maar ik wel. Ik kan zonder. Ik heb bijvoorbeeld geen Facebook meer. Klaar was ik met al die advertenties, berichten waar je eigenlijk niks mee kan en het verschrikkelijke drama van het ontvrienden of niet accepteren van uitnodigingen. Want laten we eerlijk zijn, als je geen vrienden op Facebook bent, ken je elkaar ook niet. Dat is toch een beetje te tendens die er heerst.

De inhoud van de meeste posts zijn nou ook niet echt om een blog over te schrijven. Alhoewel….Het is natuurlijk te proberen. Het is namelijk geweldig om te weten dat iemand heeft hardgelopen, zich ondersteboven heeft gedronken bij de plaatselijke bioscoop, of op een of andere wedstrijd een tijd heeft neergezet wat niemand behalve 25 van de 250 vrienden iets zegt. Dat is toch 10% van je vriendengroep. Mooi meegenomen toch? Je zou nu bijna gaan denken dat ik het over mijn eigen ouderwetse Facebook heb.

In het kader van deze blog heb ik toch een Facebook pagina weer aangemaakt, om iedereen makkelijker op de hoogte te houden van een nieuwe post. Dit lijkt natuurlijk totáál niet op de advertenties die er voorbij komen. Toch? Zucht…Mijn ouderwetse Facebook. Het is echt niet dat ik mijn oude Facebook nu ineens mis hoor. Nou ja, een heel klein beetje misschien. Kan ik dan tòch niet zonder deze vorm van social media?

Snapchat is ook social media platform. Een appje met als pictogram een spookje. Dat moet wat zijn. Veel verhalen over gehoord en dat mòet ik ook hebben, word mij verteld. Nou een klik op de downloadknop is natuurlijk zo gedaan. Maar dan begint het pas. Het doel en nut van deze app is: de dingen die je doet, als foto, delen met je Snapchat-vrienden. De kanttekening hierbij is dat deze foto’s 1 tot 10 seconden zichtbaar zijn voor het individu, of de groep die je hebt geselecteerd. Nou weten jullie misschien al wel dat mijn geheugen niet zo heel erg mee werkt af en toe, maar om na 10 seconden nog te moeten blijven onthouden wat al die 15 vrienden hebben gedaan is toch wel een hele uitdaging. De inhoud van deze foto’s zijn natuurlijk sowieso erg uiteen lopend. Na deze 1 tot 10 seconden verdwijnt de foto en zie je die nooit meer terug. Echt bijzondere memorabele inhoud wordt dan ook niet gedeeld, want laten we eerlijk zijn. 10 seconden genieten van een memorabel moment vind zelfs een goudvis te kort. Ik zie er dus compleet nìet de meerwaarde van in, maar kan het niet ontkennen dat het dan toch leuk is om te bekijken. Het heeft alleen 2 weken geduurd voor ik überhaupt snapte waar ik mee bezig ben. Ik hou mijn account en blijf gewoon heerlijk jullie foto’s bekijken. Sociale hork dat ik ben.

Instagram is de laatste vorm van social media die ik nu bespreek. Dit is namelijk mijn volgende projectje. Misschien hebben jullie het gezien, misschien ook niet. Er staat op deze site ook een linkje naar mijn Instagram, onder de kop ‘Social media’. Momenteel is deze nog ‘under construction’. Al hoewel, om eerlijk te zijn is hij al klaar. Ik heb zelfs al een profielfoto ge-upload. Een scala aan filters en aanpassingen kwam ik tegen en daarmee kan je de foto bewerken, zodat deze mooier lijkt dan hij eigenlijk is. Wat moet ik jullie toch toegeven dat mij dat als muziek in de oren klinkt, zo’n foto model dat ik ben. Misschien lijkt het allemaal dan nog wat haha.

Misschien, heel  misschien, kom ik vandaag wel van mijn ‘0 berichten’, ‘0 volgers’, en ‘0 volgend’ af. Wat ik dan ga delen met mijn volgers? Duckfaces, twirk-houdingen en ‘voeten in het zand’ foto’s? Lekker volwassen en lekker inhoudelijk inderdaad. Ik weet het goed gemaakt. Ga je mij nu volgen op Instagram? Wanneer ik de ’10 volgers’ heb, zal ik 1 van de bovenstaande foto’s éénmalig ‘Instagrammen’. Een goed begin is het halve werk, dus kan ik maar beter met een bak ellende beginnen. Hebben we dat samen alvast achter de rug. Laat in de reacties hieronder dan ook even weten welke fotp je dan zou willen zien (of juist niet wil zien natuurlijk). Wees niet bang, daarna zal ik iedereen deze ellende besparen en foto’s delen die ‘wel leuk’, ‘wel volwassen’ en ‘wel inhoudelijk’ zijn. Dat beloofd wat 😉

Gert.

Oh ja, in het kader van het onderwerp ‘social media’ van deze blog:

Facebook
Loading

2 thoughts on “Social media

  1. Hoi lieve zoon,

    Wat geweldig om jou verhalen te lezen.
    Met een grote grijns op mijn voorgevel en af en toe een vreemd geluid uit mijn ventilatie kanaal zit ik hier te lezen.

  2. Hahaha bedankt pa!

    Ik vraag me nu wel af wèlk ventilatiekanaal, maar dat wil ik misschien ook maar niet weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *