Genieten van de tuin.

Genieten.

Dat kan bij ons in de tuin prima! Een hangbarretje om met een hapje en drankje rustig naar de paarden, schapen, geiten en chickies (kippen) te kijken, een terras met tafel en rieten stoelen waar ik morgen door heen ga zakken denk ik en een terras met een heerlijke loungeset.

Genieten in en uit de zon/wind is allemaal mogelijk. Tot zover was dit het makkelijke gedeelte. We hebben namelijk ook nog gras. Best wel veel gras. En omdat dit nog niet genoeg was, hebben we een pad verlegd en nog meer gras gezaaid.

Nou wil het zo zijn, dat met wat regen en zon, gras groeit. Hard ook. En het is echt niet dat de code geel ook echt zijn intrede in Raalte heeft gedaan. In tegendeel. Het is veel bewolkt, maar water komt er amper uit en alsnog groeit het als kool. 3x raden wat wij vanavond eten haha.

Ik heb gelukkig zo’n elektrische maaier met opvangbak en scheve wielen, maar hij doet het. Alleen….ik heb er niet bij nagedacht dat als gras nèt iets te hoog is, je de maaier er eigenlijk doorheen moet drukken en trekken. Dat is echt een aanrader als je de schakelaar met veiligheidsknop ingetrokken moet houden en je eigenlijk maar 1 bruikbare arm hebt om dit allemaal te doen. Natuurlijk mag ik niet klagen. Ik wou tenslotte zelf ruimte om mijn kont. Maar over dit deel had ik toch niet helemaal nagedacht.

Een alternatieve maai-methode is natuurlijk 1 van de paarden of geiten door je tuin laten banjeren. Nou, de paarden en geiten die bij ons staan, richten zich op werkelijk ALLES wat groen is. Ik heb er dus niet zoveel vertrouwen in dat ze onze Hortensia, buxus, wilgenboom of muntplanten met rust gaan laten.

Er zit dus niks anders op dan te maaien. Een echte mannelijke bezigheid, met zware, lawaaierige, gevaarlijke machines. Ploegen door het oerwoud om huis thuis te maken. De randen meepakkend met de handmaaier. Enkelhandig bedienend en rustend en sturend op de voeten. Met dit alles niet terug deinend voor de mogelijke gevaren die deze missie met zich mee brengt. Nee mensen…1 handig maak ik korte metten met deze lap grond. Ik zal àlles kort en klein maaien wat mij in de weg staat. Niks kan mij namelijk in de weg staan om deze klus te klaren. Mìjn doel word behaald en NIEMAND zal….zucht….de stekker…

Heerlijk zo’n tuin. Echt genieten ook, maar ik kan niet wachten tot het gips eraf is. Tuinieren gaat dan toch weer een stuk leuker worden.

Facebook
Loading

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *