Het nieuwe zwembad.

Ja eindelijk komt er een telefoontje binnen. ‘Uw bestelling is binnen’. Top! Wij hadden namelijk een ander zwembad in bestelling gezet bij de Formido. Waarom ook alweer? Check de blog ‘Het leed wat zwembad kopen heet’ maar even. Dan is dat wel duidelijk.

De planning.

Natuurlijk even een plan maken aangezien er nog een peuterbadje vol water op de plek staat, waar het nieuwe zwembadje moet komen. Nou leek het mij een geniaal idee om de stop uit de bodem te trekken en de plakker (die we op het lek in de bodem hadden geplakt) er vanaf te trekken. Dan kon dat badje mooi leeg lopen als wij naar de winkel gingen. Aangezien ze de vorige keer zeiden dat het om een onbenullige doos ging, gaan we maar even met de auto. Tegen de tijd dat we terug zouden zijn, is het zwembad mooi leeg, kan die aan de kant, het nieuwe bad op die plek opbouwen, pomp aansluiten, water erin en zwemmen maar. Tot zover dan de planning.

De uitvoering.

Natuurlijk de stop uit het ‘oude’ badje en de plakkers van de bodem. Er loopt water uit dus dat gaat wel goed. Op naar de Formido. Daar bij de balie gemeld en iemand gaat ons de doos komen brengen. Vol verwachting klopt mijn hart. Tot het moment dat de medewerker met kar die doos komt brengen. Ja het is een zwembad, de goede afmeting en op onze naam. Maar een grote doos? Mwoah. Zo groot en sterk als ik ben, pak ik met links de doos van de kar. ‘Lukt dat meneer?’. En of dat lukt. Al zwoegend maak ik de meters naar de auto. Nee, sorry. Dit is niet helemaal op waarheid berust haha. Het is een doosje die niet helemaal overeen komt met de grootte die ik verwacht had. Dit had makkelijk achterop de fiets gekund, of zelfs lopend. Maargoed, hey, het bestelde spetterbadje voor deze spetter is binnen.

Thuis gekomen gelijk door naar achter, want daar staat een leeg zwembad…..nope. Er sijpelt wat water uit de lekke bodem, maar er staat nog een behoorlijke laag water in. Wat blijkt? De stop in de bodem staat op een tegel, waardoor het water amper weg loopt. Til je die kant op, krijg je natte voeten. Dan loopt hij echt leeg. Zucht. Uiteindelijk het badje leeg gekieperd (is vast goed voor de plantjes, dat chloorwater) en aan de kant gelegd. Bad opbouwen!

20160609_123856.jpg

 

 

Een simpel ijzeren frame in elkaar gezet, door de randen geschoven, hoekpunten gemonteerd en de pootjes eronder. Hoplakidee. Daar staat een zwembad(je). Wat ik dan toch ook even kwijt wil: ik heb gewoon het boekje erbij gehad en nog alles volgens dat stappenplan gedaan ook! Wauw. Nougoed. Ook het boekje van de pomp er voor de zekerheid even bij gepakt. De pomp heeft een ingang en een uitgang dus spannend is t niet, maar voor zo’n gevalletje van ‘je weet het maar nooit’, toch maar even doen. Zo! Een zwembad met pomp. Yeah!

 

 

Dan als laatste natuurlijk nog vullen met water. Ik heb zo’n pomp wat water 7 meter uit de grond haalt, kraakhelder, dus dat komt goed. Slang er in, kraan los en vullen maar. Nou staat er in het boekje dat je bij het zwembad moet blijven tijdens het vullen. Ik weet dat momenteel mijn leventje misschien niet zo heel erg gevuld is met allemaal zaken om druk mee te zijn, maar na 10 minuten was mij wel duidelijk dat er ietsiepietsie meer water in gaat dan ik dacht. Dan de buurvrouw haar gras maar even maaien. En wat decoratie bij haar op de muur maken. Ff checken bij het zwembad: 20 cm gevuld. Dussss. Na 2 1/2 uur is het bad eindelijk op niveau! Daar kan je toch niet naar blijven staren? Nu zwemmen maar! Of zullen we even de zon de tijd geven het water van 7 graden op te warmen? Ja, dat is een beter idee. Kramp in de vingers krijg je er van. Gelukkig slaat het weer nu om en krijgen we regen. Wij hebben ook een zwembad gekocht hoor!

20160609_150624.jpg

Facebook
Loading

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *