Wat ik heb uitgevreten, maar de blog niet heeft gehaald #3

Auto rijden.

Jaaaaa! Ik mag weer rijden. Moet ik wel gelijk een kanttekening plaatsen: ik moet een brace om houden en wil nog niet heel Nederland door tuffen. Het starten van de auto is nog iets wat simpelweg met rechts niet lukt, maar buiten dat is alles te doen wat moet om te kunnen rijden op een veilige en verantwoordde manier. Voor nu hou ik het bij rijden van en naar de handfysio en trainingen om training te geven. Moeten het ook niet gelijk weer te gek willen hè ;), maar joh wat lekker om weer zelf te mogen rijden. Wel zal ik de gezellige taxigesprekjes missen haha.

Training geven.

Ook hier weer mee begonnen. Nu ik toch mag rijden is het iets praktischer om in IJsselmuiden te komen. Toch wel weer lekker om de ‘pupillen’ weer te zien ploeteren en weer lekker tegen ze aan te zeuren. Wat zullen ze mij gemist hebben zeg ;). De kriebels om er zelf even bij in te duiken steken ook weer de kop op, maar dat zal nog even op zich moeten laten wachten.

Een stok achter de deur.

In het kader van ‘het roer gaat om’, heb ik ook een ander horloge gekocht. Een aanbieding, verjaardagsgeld en VVV bonnen maakten het mogelijk dit te doen. Ik word namelijk nog steeds niet gesponsord met de blog haha. Het gaat hier om de Polar V800. Een horloge met bizar veel mogelijkheden. Ontelbaar aantal sportprofielen zijn er in te stellen, waaronder openwater zwemmen, zwembad zwemmen, fietsen, bootcamp, krachttraining etc. Daarnaast kan je met een hartslagband in verschillende ‘zones’ gaan trainen. Dus niet alleen maar tong op de enkels en ademhaling binnenstebuiten. Dan krijg je waarschuwingen dat het toch beter is wat kalmer aan te doen. Ook hersteltijden na de trainingen worden berekend, waardoor je in principe (als je luistert) ook niet overtraind gaat raken.

Allerlei testen kan je doen, waarmee de berekeningen uitgevoerd gaan worden. Een van die testen is: op je rug op bed/grond/bank gaan liggen met de hartslagband om. Ongeveer 10 minuten. Daarmee word je ‘rusthartslag’ bepaald. Dit zegt iets over hoe efficiënt je ‘pomp’ is, met het rondpompen van het bloed. In mijn geval heb ik een rusthartslag van 45 slagen per minuut. Een sporthartje dus.

Dit horloge is wel een behoorlijke investering, maar tegelijk ook een stok achter de deur. Met zoiets om de arm móet je wel sporten natuurlijk. En het mooie is, je kan bij de ‘zwembad zwemmen’ instellingen, aanpassen of je in een 25 of 50 meter bad zwemt. Zelfs de yards instellingen staan er in. De verschillende zwemslagen geeft hij ook weer, dus nadien kan je precies zien hoeveel meter je zwemt met welke slagen. Ik doe het natuurlijk al nooit maar nu is het sowieso einde smokkelen dus haha ;). Ik heb nu nog niet echt bruikbare ervaringen met sporten, dus daar komt nog een keer een review over.

Tot zover weer de laatste update van deze week, met de dingetjes die de blog niet gehaald hebben of ik simpelweg nog niet heb verteld haha. Enjoy je weekend voor zolang die nog duurt en tot blogs!

Gert

Facebook
Loading

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *