Moestuinterreur

Moestuinterreur!

Dit is het onderwerp van vandaag. Het was weer eens tijd om in de moestuin wat onkruid weg te halen. Dat woekert namelijk ook gewoon in het wilde weg, als je daar niks aan doet. Er zijn natuurlijk 600 verschillende soorten onkruid (nee ik heb ze niet geteld), maar ben blij dat we ze niet allemaal zelf in de tuin hebben. De handen hebben we al vol aan alles wat hier vanzelf de grond uit komt.

Brandnetels.

Onbenullige stekeldingen. Je pakt ze onderaan de stengel vast en trekt ze er gemakkelijk uit. Vervolgens dump je ze in een emmer (of je maakt er thee van, dat ga ik nog eens proberen) en gaat verder met de volgende. Als je vervolgens een stapeltje in de emmer hebt en je denkt er niet bij na, dan probeer je nog wel eens wat aan te drukken. Een uur lang onbenullige jeuk op de linker hand. Dat is dan weer het voordeel dat je maar met 1 hand mag werken, kan je er ook maar 1 bezeren haha. Goed dit is ondanks zijn prikkelbare karakter nog niet het moestuinterreur waar ik de meeste problemen mee heb. Dat is namelijk een plantje waarvan ik niet weet wat het is.

20160623_153207.jpg

Dit is het moestuiterreur.

‘Ja maar, waar zijn dan de stekels, doorn, giftige sappen, of vleesetende planten dan? Nou geloof me, een drakending is dit. Dit is werkelijk moestuinterreur op zijn best. Zoals je kan zien is het een klimplant, of nou ja klimONKRUID. En deze draait zichzelf om alles heen waar deze zich maar omheen kan draaien. Dat is om zo’n hekwerk niet zo heel groot probleem, dat staat nog wel grappig ook. Maar zodra deze zich om de aardappels, boontjes of broccoli gaat draaien is dat een heel ander verhaal.

Het groeit als kool namelijk, maar eetbaar lijkt het niet. 2 Uur ben ik bezig geweest om al die stengeltjes tussen alle planten uit te draaien. En als dat nou stengeltjes van 10 cm zijn is dat nog wel een keer te doen, maar neeeeeee. Bij Gert moeten dat sprieten van een meter zijn. Van plant naar plant, gekruld om allerlei takken en bladeren. Plantje na plantje probeer ik te redden van deze parasiet, van deze profiteur, van deze monopolist, van deze potentiële alleenheerser, van deze moestuinterrorist. Mochten jullie graag willen weten hoe dit is, mag je best een plantje komen halen hoor 😉 Geen enkel probleem. Ze blijven maar komen.

Ik heb nog wel een goedje wat ik kan gebruiken, dat overleeft dit zeker niet. Maar in mijn moestuin lijkt me dat niet zo’n heel goed idee. In het verleden op het pad gespoten, maar ook wat verneveld op het gras. Ik zal je vertellen, daar groeit na 1 1/2 jaar nog steeds niks haha. Lijkt me in de moestuin niet zo’n heel goed idee.

Gert

Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *