Onhandige handigheidjes

Beste lezer,

Heb je dat ook wel eens? Van die dingen die makkelijk zijn, maar toch eigenlijk verschrikkelijk lastig? Zoals bijvoorbeeld het níet stoten van je vinger, als je hem net tussen de deur hebt gehad? Wat dan dus standaard 6 keer per dag gebeurd? Van dat soort dingen waarvan je gelijk weet, oeh dat is niet zo handig allemaal terwijl dat niet moeilijk hoeft te zijn?

Nou ik wil je graag even meenemen naar een paar momenten, waar ik nu ‘last’ van heb met mijn voorkeurshand in het gips. Zo na de operatie komen er namelijk hele makkelijke moeilijkheden op mijn pad en ik ben benieuwd of dit soort dingen herkenbaar zijn voor je. Laat dat (of tips) ook rustig achter in de reacties hieronder. Altijd leuk om te delen.

Broek met knopengulp.

Heel modieus natuurlijk om een mooie broek aan te doen. Het schijnt zo te zijn dat een makkelijk zittende joggingsbroek niet bij alle gelegenheden gewenst is. Laten we zeggen: bij bijna alles buitenshuis 😉

Shirtje aan: geen probleem, benen door de broekspijpen: geen probleem, broek over die kadetjes van me: geen probleem (opzich)…shit, knopen… Als een jochie van 4 wat net iets te nodig moet plassen, de benen gekruisd om zoveel mogelijk ruimte te hebben. Knoop voor knoop proberen enkelhandig door het gaatje te wurmen. YES! Uiteindelijk gelukt. Klaar! Of wacht, neeeee ik moet nog naar de wc! Gaan we weer.

Eten.

Het snijden vooral. Het staat natuurlijk al in een vorige blog met de saté schnitzel, maar het gaat iets verder dan dat. Afbakbroodjes door midden snijden bijvoorbeel. Met 1 hand. Dus… Ik weet nog niet hoe ik dat fatsoenlijk voor elkaar kan krijgen.

Douchen.

Mijn tweede hobby is ineens behoorlijk gezakt in de ranglijst. Wat een verschrikkelijke bezigheid, om zonder douchezak, de arm hoog te houden buiten die lekkere warme straal water. Nee ontspanning moet ik elders zoeken.

Autorijden.

Als ik ergens een hekel aan heb is het wel gereden worden in mijn eigen auto. Bij elke bocht, elk kruispunt, elke hobbel en elke klinker, probeer ik met mijn hersenpan de auto te laten doen wat ìk wil. Nou dan heb ik nieuws voor je, dat gaat niet zo best vanuit de bijrijdersstoel. Het meeremmen of het meesturen, werkt toch echt voor geen meter. En laat ik eerlijk zijn, het is ook echt niet dat Manon niet goed kan rijden. In tegendeel, maar toch is het niet mijn ding en zal het ook vast niet worden.

Veters strikken.

Dit is toch ook een geweldige onderneming. Met 1 hand je schoenveter strikken, waarbij de schoen ook nog vast moet zitten om je voet. Het lukt en het kan, maar makkelijk? Mwoah een echte onhandigheid is dit wel.

Deodorant.

Om af te sluiten nog het Deodorant verhaal. Het wil zo zijn dat ikzelf van nature niet altijd naar viooltjes ruik. Daar hebben ze chemische dingen op verzonnen in een busje. Om te spuiten of te rollen. Deodorant. Wat een uitvinding is dat. Echter. Met je linker hand deze deo onder je linker oksel aanbrengen is een klus van jewelste, waar de de verneveling meer om me heen zit dan op de plek waar het hoort. Heerlijk voor degene die op dat moment achter je staat ook.

Uitdaging.

Ik daag je uit om 1 of meerdere bovenstaande punten eens te doen, met juist nìet je voorkeurshand/arm. Laat mij weten door een reactie hieronder te plaatsen hoe de betreffende uitdaging is gegaan en of je nog tips hebt om het makkelijker te maken (zonder hulp van iemand anders natuurlijk). Heb je zelf vergelijkbare situaties meegemaakt, laat het ook weten.

Vergeet ook mijn  Facebook pagina niet te ‘liken’ en/of in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Bedankt weer en tot de volgende blog.

Gert.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *