Het roer gaat om, sporten en voeding?

Het roer gaat om.

Oef dat klinkt drastisch zeg. Nou om eerlijk te zijn is het nog niet zo heel heftig, maar er gaat wel degelijk iets veranderen. De trouwdag die met een 2 maandjes voor de deur staat is hier een beetje de grondslag van geweest.

Manon heeft haar jurk en toebehoren besteld en afgepast dus die moet natuurlijk wel blijven passen op de dag zelf. Iedereen verwacht op de een of andere manier, dat ikzelf strak in pak kom. Mijn kleding is letterlijk op maat gemaakt, dus zou het wel tof zijn dat de mensen niet onder stoelen of banken te hoeven duiken vanwege rondvliegende knoopjes. Daarnaast hoop ik dat er nog een leuk zwemseizoen voor de deur gaat staan. Al dat extra drijfvermogen hoop ik toch echt niet nodig te hebben.

Sporten.

Het sporten momenteel is natuurlijk nog wat beperkt. Buiten wandelen met rugzak, buikspieren en wat squats is er nog weinig verstandig om te doen. Op zich niet zo erg hoor, de onbenullige zwem-, conditie- en krachttrainingen komen echt nog wel. Op zwemgebied lijkt er ook nog een leuke uitdaging aan te komen, maar daar kan ik op dit moment nog niet teveel over zeggen ;). Als dat allemaal vorm gaat krijgen, moet ik ook zeker in vorm zijn. En dan het liefst niet ‘tonnetjerondvorm’ natuurlijk.

Wanneer de pols en hand dat toelaat (àls dat überhaupt gaat gebeuren natuurlijk), gaat zwemmen, hardlopen, bootcamp en krachttraining dus toch weer zijn intrede in het dagelijks ritme doen. Dat zou potentieel een paar leuke blogjes op kunnen leveren gok ik zo. Meer laat ik er nu nog even niet over los haha.

Voor nu dus nog lekker wandelen en buikspiertjes doen, om net als Manon op ons best op de dag te kunnen verschijnen.

Voeding.

Dikke hamburgers, lekkere biertjes, zakken chips, een mooi glas gevuld met goede whisky. Ik ben er gek op. Rupsje Nooitgenoeg is er niks bij. Voor de weekenden hebben we afgesproken dat we best wat mogen ‘zondigen’, maar door de weeks ‘gaan we op dieet’. Is dat nodig? Nee op zich niet. Doe ook niks met suplementen, niks met shakes. Gewoon gezond verstand (ja dat heb ik best ergens zitten) en bewust bezig met alles wat en ook wanneer iets mijn mik in geschoven word. E-nummers beperken, in plaats van die verrukkelijke roomboter koeken (hmmmmm) magere naturel-kwark met noten en wat fruit, experimenteren met kokosolie en variëren met vis en mager vlees. Die dikke, lekkere, romige, knapperige Magnums blijven ook in de vriezer. Magere yoghurt. Ook lekker. Qua drinken alleen maar water. Manon nog wel een kopje thee, maar mijn verwennerijtje is één glaasje vlierbloesemlimonade op een dag. Hoe erg kan je van zoetigheid genieten zeg, als je het met mate neemt!

Het avondeten vandaag was een ‘maaltijdsalade’. Niet zo’n kant en klare, nee proberen zo vers mogelijk te eten. Oke, toegegeven dat ik vandaag wel een zakje gemengde sla heb gebruikt, een blikje maïs en 2 blikjes tonijn naturel. Wel vers waren de: spinazie uit de tuin een goede hand vol (in mijn geval dus 1tje), halve komkommer, 2 tomaatjes, teentje knoflook, handje gekruimelde walnoten (met dank aan de gemeenteboom), een handje pijnboompitjes, peterselie, bieslook, 2 gekookte eieren, gekookte wokkelpasta en peper. Er staan natuurlijk al 3000 recepten online hiervoor, maar bij deze hoe ik het gedaan heb.

Het is allemaal zo makkelijk eigenlijk. Zelfs met een klauwtje die nog niet helemaal doet en kan wat moet.

  • Snij de tomaten en komkommer in stukkies en doe ze in de ‘saladebak’.
  • Pers of snij het teentje knoflook en mik die er bij in, wat gemalen peper naar smaak.
  • Roer het mooi wat door elkaar, kan de knoflook mooi beetje intrekken
  • Pannetje water op t vuur voor de pasta (ik heb zo’n 200-250 gram gebruikt, het gaat om de salade, pasta is vulling).
  • Mik gelijk ook de 2 eieren er in, als het water kookt de pasta erin en na 5-6 minuutjes de eieren eruit en af koelen met koud water. Scheelt weer een pannetje.
  • Ondertussen mooi de maïs uit laten lekken, waarna deze bij de saladebak in kan.
  • Spinazie wassen, wat kleiner snijden en mik dr ook maar bij in, net als de sla (zakje van 200 gram bij mij)
  • Peterselie en bieslook naar smaak, kan natuurlijk ook wat anders, maar net wat je lekker vind.
  • Scheutje olijfolie erdoor gevolgd door 2 kleine blikjes tonijn. Misschien had er nog iets meer door gekund, maar ik vond hem wel prima zo. Niet te vissig haha.
  • De ‘al dente’ pasta af laten koelen tot lauw of koud, maar net wat je wil.
  • Gekruimelde walnoten en geroosterde pijnboompitjes er bij, roer alles lekker door elkaar en klaar!

Volgens mij een prima maaltijd, met mooie bouwstoffen. Ik ga de volgende keer denk ik nog wel wat avocado toevoegen. Knetter gezond als je de geleerden moet geloven. Mocht je nog andere tips hebben gooi ze alsjeblieft hier beneden in de reacties, dan kan ik daar mooi mee bezig haha. Op de foto is mijn bordje gevuld met 400 gram salade en 4 halve eitjes. Ja met eigeel.

20160608_175725.jpg

Voor nu was dit hem wel even. Fijne avond, bedankt voor het lezen natuurlijk.

Facebook

Loading

2 thoughts on “Het roer gaat om, sporten en voeding?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *