Revalidatie remmen?

Hallo daar aan de andere kant van het scherm! Vandaag weer eens een blog over de revalidatie. Een bezoekje aan de fysio, is reden genoeg daar weer wat over te vertellen vandaag.

Taxi.

Vanaf nu weer heerlijk zonder de taxi. Weg gaan wanneer je wil, en niet afhankelijk zijn van andermans planning. Dat is stiekem toch wel weer lekker om die touwtjes in eigen hand te hebben. Maar goed ook, want een berichtje van de fysio kwam binnen. ‘Kan je ook een uurtje eerder?’. Joh, nu kan dat zeker! Met de taxi was dit niet mogelijk geweest, maar met mijn eigen bolide natuurlijk wel. Gas op die lolly en gaan!

Fysio.

Aangekomen in Emmeloord, wacht het gesprek. We zijn nu 3 weken verder en mocht voorzichtig wat bewegen afgelopen week. Misschien mag ik nu wel meer doen? Hardlopen? Douchen zonder brace? Zwemmen? Stap voor stap Gert. De brace gaat af en bekijken de hand en wond. Man wat ziet het er goed uit. Mijn hand ook overigens hoor ;). De wond was al helemaal dicht, maar nu ook zo goed als korstjesloos. Wel een heel klein ontstekinkje, maar dat mag geen naam hebben. Dik tevreden dus! Dan het bewegen. Wat kan ik, tot waar kan ik en hoe reageert het. De fysio was behoorlijk tevreden met de bewegingsmogelijkheden van de pols. Helemaal omdat het natuurlijk nog maar 3 weken geleden was, dat er lekker gerommeld is in dat klauwtje van mij. Het gaat wel echt de goede kant op, maar ben er nog niet.

20160614_113816.jpg20160614_113824.jpg

 

 

 

 

Oefeningen en sport.

Alweer word op het hart gedrukt, rustig aan te doen. Waarom moet dat toch elke week gezegd worden haha. Met een andere brace om, mag ik gaan hardlopen. Zwemmen mag nog zeker niet? Klopt, dat mag zeker niet. Hmm nou ja ik ben al blij dat ik rondjes mag gaan huppelen, dus zal niet klagen. Qua oefeningen mag ik met gewicht gaan trainen. De spieren in de hand en arm mogen geprikkeld worden, maar wel tussen de eindgrenzen die ik nu heb. Ik mag dus niet de druk op de eindstanden opvoeren. Prima! Tof! Krachttraining! Hele halters gebruiken….van 0,5 kg, en 1 kg. Nou ja, moeten toch ergens beginnen en had dit nog niet verwacht.

Ook douchen mag weer ‘normaal’, zolang ik na het douchen gelijk de brace weer omknoop, voor het afdrogen van de rest. Mocht ik uitglijden is de pols zoveel mogelijk beschermd en word de schade beperkt. Nou dat vind ik wel prima, maar laat dat vallen maar achterwege. Lijkt me beter ;).

Al met al dus heel tevreden, en zo word het verslag door de fysio ook afgerond. Totdat ze nog eventjes verteld dat ik ècht rustig aan moet doen. De boel is gestabiliseerd van binnen, maar dat zegt niets over de stevigheid. Dat is er nog niet. ‘Oh, wacht, ik zet dit ook nog wel even in je verslag’. “Patiënt blijven remmen”. Bedankt hè!

Gert

Facebook
Loading

2 thoughts on “Revalidatie remmen?

  1. Kracht training met een halter van een 1/2 kg. Dat is een mooi begin. Om het wat functioneler te maken wel eens aan een 1/2 kip gedacht? van je bortje naar je mondje! Leuke oefening toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *