Heilig of geilig.

Nee dit is geen blog voor 18+ hoor. Of vol funzige taal. Nee dit is de titel van een spelletje waar we kennis mee hebben gemaakt. En nee ook geen spelletje voor 18+. Sterker nog, ik denk dat met de ‘onschuldige geest’ van minderjarigen het lastig word te winnen. Ik zal proberen uit te leggen wat het spelletje is en hoe het in zijn werk gaat.

Speelbord.

Het speelbord zelf is relatief klein. 1 vraagteken in stippen boven en 1 vraagteken in stippen onder. De stip van de vraagtekens zelf word door beide tekens gebruikt. Dat is dus het midden van het bord. Daar begin je ook met je pion en het vervolg bepaald de uitkomst. Het ene vraagteken is de ‘engeltjes’ kant (heilig) en het andere vraagteken is de ‘duiveltjes’ kant.

Kaartjes.

Het veloop gaat als volgt. Met de klok mee, om de beurt, pakt een speler een kaartje. Op deze kaart staat een begrip, woord of iets in die geest. Dat is het antwoord wat de speler links van de ‘voorlezer’ moet gaan geven. Nou ga je natuurlijk nooit raden wat er op 300 kaartjes staat, laat staan op dat ene kaartje waar je het woordje van moet gaan zeggen. Daarvoor zijn er 3 ‘beschrijvingen’ die slaan op het antwoord. Raad je het bij de eerste beschrijving ga je 4 stappen vooruit, met de 2e beschrijving 3 stappen en met de 3e beschrijving 2 stappen vooruit. Per beschrijving mag je maar 1 keer raden. Heb je het fout, krijg je de 2e beschrijving, weer fout de 3e. Dan heb je een keuze. Kies je om antwoord te geven of kies je om te ‘passen’. Wanneer je past, moet je 1 stap achteruit. Kies je om antwoord te geven en het is goed, ga je dus 2 stappen vooruit. Is het echter fout, moet je 2 stappen achteruit.

Beschrijvingen.

De beschrijvingen zijn alleen nogal bijzonder te noemen. 2 voorbeelden zal ik je geven, waarbij je gaat snappen wat ik begrijp. (Nee is geen typfoutje)

– Wij doen alles in paren

– In mij blijf je lekker warm

– Je kunt het op mij doen

Nou kan je mij niet wijs maken dat er niet iets van 18+ door je heen is gegaan. En dat is nou net het dingetje. Ben je ‘heilig’ kan je winnen, denk je iets minder netjes, win je niet. Het antwoord is namelijk: sloffen.

Nog eentje dan.

– ik heb een kort lontje

– alles gaat plat bij mij

– soms zit er een vent in mij

Ook hier zou je dingen kunnen bedenken die normaal binnens kamers blijven. Het antwoord is een stuk ‘onschuldiger’. Een kanon. Zo zie je maar dat de beschrijvingen nogal misleidend voor een creatieve vrije geest zijn, maar zijn de antwoorden een stuk onschuldiger.

Met een groepje gezellige vrienden, droge humor en een glas gevuld met spraakwater, kan een gezellige avond met bizarre openbaringen dan ook niet uit blijven. Een geweldig spel die voor gezelligheid garant staat. Daarbij moet je ook niet te makkelijk over die kaartjes denken. Veel zijn echt erg lastig, helemaal als je toch ietwat af lijkt te dwalen van het ‘heilig’ gebied.

Nou hoor ik je weer denken: ‘goh Gert, dan zal je wel goed verloren hebben elke ronde, met je vunzige gedachtes altijd!’ Ha! Verrassing! Zeker niet. Ik ben netjes elke keer aan de goede kant van het bord gebleven, dus jammer. Jammer dat je zo over me denkt haha 😉

Heilig of geilig. Wat mij betreft een aanrader! (En nee ook deze blog is niet gesponsord)

Gert

Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captchacode *